
Section 890.1200  Water Service Sizing 

a)	Water Service Pipe Sizing.  The water service pipe from the street main (including the tap) to the water distribution system for the building shall be sized in accordance with Appendix A, Tables M, N, O, P and Q.  Water service pipe and fittings shall be at least ¾ inch diameter.  Plastic water pipe shall be rated at a minimum of 160 psi at 73.4°F. If flushometers or other devices requiring a high rate of water flow are used, the water service pipe shall be designed and installed to provide this additional flow. 

b)	Demand Load.  The calculation of the water service demand load for a building shall be based on the total number and types of fixtures installed in the building, assuming the simultaneous use of such fixtures. 

c)	Unused sections of water service or water distribution piping ("dead ends"), where the water in the piping may become stagnant, are prohibited.  A developed length of more than 2 feet shall be considered a dead end. 
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